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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
14/06/2021 |
Data da última atualização: |
10/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NOBILE, F. O. de; HURTADO, A. C.; PRADO, R. de M.; SOUZA, H. A. de; ANUNCIAÇÃO, M. G.; PALARETT, L. F.; DEZEM, L. A. S. N. |
Afiliação: |
FABIO OLIVIERI DE NOBILE, University Center of the Educational Foundation of Barretos/ UNESP; ALEXANDER CALERO HURTADO, FCAV/UNESP; RENATO DE MELLO PRADO, FCAV/UNESP; HENRIQUE ANTUNES DE SOUZA, CPAMN; MARIA GABRIELA ANUNCIAÇÃO, University Center of the Educational Foundation of Barretos/ UNESP; LUIZ FABIANO PALARETT, FCAV/UNESP; LETICIA ANE SIZUKI NOCITI DEZEM, University Center of the Educational Foundation of Barretos/ UNESP. |
Título: |
A Novel Technology for Processing Urban Waste Compost as a Fast-Releasing Nitrogen Source to Improve Soil Properties and Broccoli and Lettuce Production. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Waste and Biomass Valorization, Mar. 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s12649-021-01415-z |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Published online: 20 March 2021. |
Conteúdo: |
This study evaluated nitrogen (N) mineralization dynamics in three soils after the addition of heat-treated urban waste amendments or urban waste compost (UWC). The effects of UWC and urea on soil properties and broccoli and lettuce production were compared. |
Palavras-Chave: |
Processamento de composto; Resíduos. |
Thesagro: |
Hortaliça; Produtividade. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223750/1/Nobile2021-Article-ANovelTechnologyForProcessingU.pdf
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Marc: |
LEADER 01139naa a2200265 a 4500 001 2132291 005 2021-08-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s12649-021-01415-z$2DOI 100 1 $aNOBILE, F. O. de 245 $aA Novel Technology for Processing Urban Waste Compost as a Fast-Releasing Nitrogen Source to Improve Soil Properties and Broccoli and Lettuce Production.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aPublished online: 20 March 2021. 520 $aThis study evaluated nitrogen (N) mineralization dynamics in three soils after the addition of heat-treated urban waste amendments or urban waste compost (UWC). The effects of UWC and urea on soil properties and broccoli and lettuce production were compared. 650 $aHortaliça 650 $aProdutividade 653 $aProcessamento de composto 653 $aResíduos 700 1 $aHURTADO, A. C. 700 1 $aPRADO, R. de M. 700 1 $aSOUZA, H. A. de 700 1 $aANUNCIAÇÃO, M. G. 700 1 $aPALARETT, L. F. 700 1 $aDEZEM, L. A. S. N. 773 $tWaste and Biomass Valorization, Mar. 2021.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Registro |
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Registros recuperados : 77 | |
6. | | CARNEIRO, M.; SILVA, M. C. da; WALTER, E. H. M. Bebida probiótica de biomassa de banana verde. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. [Campinas]: SBCTA, 2014. p. 94Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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7. | | GOUVEA, F. S.; KOUTCHMA, T.; FERREIRA, E. H. R.; WALTER, E. H. M.; ROSENTHAL, A. Resistance of Escherichia coli, Salmonella spp., and Listeria monocytogenes in high and low-acidity juices processed by high hydrostatic pressure. International Journal of Food Microbiology, v. 395, 110189, 2023.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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8. | | OLIVEIRA, D.; VIDAL, L.; ARES, G.; WALTER, E. H. M.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R. Sensory, microbiological and physicochemical screening of probiotic cultures for the development of non-fermented probiotic milk. LWT - Food Science and Technology, v. 79, p. 234-241, 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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10. | | OLIVEIRA, D.; MACHÍN, L.; DELIZA, R.; ROSENTHAL, A.; WALTER, E. H. M.; GIMENEZ, A.; ARES, G. Consumers' attention to functional food labels: Insights from eyetracking and change detection in a case study with probiotic milk. LWT - Food Science and Technology, n. 68, p. 160-167, 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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13. | | LISITA, M. O.; WALTER, E. H. M.; VIOTTO, W. H.; FARIA, J. de A. F. Oxidação lipídica e mudanças na cor induzidas pela luz em leite UHT embalado em bolsas flexíveis de polietileno pigmentado. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 11.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 11.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 12., 2012, Goiânia. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2012. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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19. | | OLIVEIRA, D. C. R.; MACHÍN, L.; ROSENTHAL, A.; WALTER, E. H. M.; DELIZA, R.; ARES, G. Visual attention to probiotic milk labels: application of eye-tracking and change detection. In: CIGR INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 9., 2015, Auckland. Creating value from Bioresources Through Novel Technologies: proceedings... Auckland: Massey University, 2015. p. 113Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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20. | | MARTINS, T. R.; TIBURSKI, J. H.; WALTER, E. H. M.; ROSENTHAL, A. Viabilidade de Lactobacillus acidophilus e Bifidobacterium animalis ssp. lactis em queijo minas frescal ao longo da validade comercial. In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA E ENGENHARIA DE ALIMENTOS, 1., 2015, Valença, RJ. [Anais...]. Valença, RJ: CEFET, 2015. 1 p.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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